Persoonlijk kennismaken ?
Neem contact op

Page content

article content

Vertrouwen

Uit de 5V serie Veiligheid-Vertrouwen-Vakbekwaamheid-Verantwoordelijkheid nemen-Verbinding. Mijn bespiegelingen op de spagaat van de bewuste CEO.

Vertrouwen krijg je als je het jezelf kunt geven

Eerlijkheid en vertrouwen lijken geen economische waarde te hebben. In projecten en projectmanagers zie ik dagelijks dat men elkaar niet vertrouwt en er feitelijk meer tijd en geld nodig is om “risico’s af te dekken”. Managers denken of vluchten op basis van hun eigen angst in termen van SLA’s (service level agreements). 

 

Vertrouwen

Mijn ervaring leert dat echt succesvolle CEO’s resultaten halen als zij in staat zijn om mensen te laten werken op basis van wederzijds vertrouwen. Dat kan echter alleen als de CEO vertrouwen in zichzelf heeft. Ja en die is lastig. Immers hij moet ook vertrouwen genieten van zijn Raad van bestuur. En als afgeleide daarvan de aandeelhouders. Hij moet vertrouwen uitstralen; elke vorm van negatieve emotie die hij toont kan impact hebben op de koers van het aandeel. Kortom hij moet eruit zien als Archie “de man van staal” die het allemaal even regelt. Logisch dat je je dan gaat afzonderen van de wereld, in je eigen cocon verblijft en de buitenwereld overlaat aan PR-managers, spreadsheets, consultants, managers, PA’s en andere mensen die je dusdanig verwrongen informatie geven, dat je gelegitimeerd en ‘veilig’ van daaruit kunt opereren.

 

Mocht het PR-technisch onverhoopt toch mislopen dan heb je gelukkig in je contract een gouden parachute opgenomen van een grote som geld en kan je rustig gaan kijken naar de volgende klus.

 

 

Hans Pronk | CEO fluisteraar
Opgegroeid in een generatie van schippers, heeft de zee en met name de horizon een grote aantrekkingskracht op mij. Ik zie mezelf als waarnemer, ik houd van de natuur, het zintuiglijk genieten van de goede dingen des levens. De liefde in mijn leven is Jacqueline, haar twee kinderen Yannick en Aimee heb ik ook in mijn hart gesloten. In mijn leven heb ik veel gelezen en veel kennis opgedaan van het brein en gedrag van de mens. Sinds 1996 ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik gewerkt als senior project manager en warmhearted life coach om me inmiddels te specialiseren in mensen zoals jij, die een groot verschil kunnen maken in onze wereld. Ik ben CEO fluisteraar. Dat ben ik echt.
Wat zijn jouw gedachten hierover? Laat een bericht achter!

Comment Section

0 reacties op “Vertrouwen

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: