Vakbekwaamheid

Uit de 5V serie Veiligheid-Vertrouwen-Vakbekwaamheid-Verantwoordelijkheid nemen-Verbinding. Mijn bespiegelingen op de spagaat van de bewuste CEO.

Vakbekwaamheid; als CEO, maar ook voor je werknemers

Vakbekwaamheid? Het vak leren. Weet je het nog? Vroeger leerde je een vak. Daarmee verdiende je geld. Je was goed in je vak en je werd manager. Of je deed bedrijfskunde. Dat was ook een vak en alles paste in dat vak. Genoeg geleerd?

Als CEO moet je beschikken over bekwaam en gekwalificeerd personeel dat bijdraagt aan het succes van de onderneming. De ontwikkeling van de bekwaamheden van het personeel is een prioriteit van het bedrijf, dat zich ertoe verbindt de nodige middelen in te zetten die noodzakelijk zijn voor de opleiding en de aanwerving van gekwalificeerd personeel.

Het aanhouden van hoge eisen en kwaliteitsvol werk, gebaseerd op het professionalisme en de knowhow van elk personeelslid, is essentieel voor  je bedrijf. Je zal zelf moeten controleren of de noodzakelijke bekwaamheden constant worden aangepast aan de behoeften van de onderneming en het behoud van de prioriteiten op het vlak van verantwoordelijkheid.

Bevoorrechte vaardigheden binnen je bedrijf om deze waarde in de praktijk te zetten, zijn:

  • Een kritische geest ontwikkelen
  • Onderwerpen opnieuw ter discussie stellen
  • Opleiden en opleidingen volgen

Draag je dit zelf als CEO niet uit als visie, dan zullen je mensen uitsluitend voor geld gaan werken en niet de waarde van het bedrijf vergroten.

Over de schrijver

Zelfoprichtend vermogen compassievol terugbrengen in je leven, dat is wat ik doe.

Opgegroeid in een generatie van zeevarenden, heeft de zee en met name de horizon een grote aantrekkingskracht op mij. Ik zie mezelf als waarnemer, ik houd van de natuur, het zintuiglijk genieten van de goede dingen des levens. De liefde in mijn leven is Jacqueline, haar twee kinderen Yannick en Aimée heb ik ook in mijn hart gesloten.

In mijn leven heb ik veel gelezen en veel kennis opgedaan van het brein en gedrag van de mens. Sinds 1996 ben ik zelfstandig ondernemer in Fantavisie en heb ik gewerkt als senior project manager en warmhearted life coach om me inmiddels te specialiseren om mensen zoals jij, die een groot verschil kunnen maken in onze wereld, hun zelfoprichtend vermgoen weer te laten spreken. Ik ben CEO fluisteraar. Dat ben ik echt.

Reactie plaatsen