Verandering in een drieluik

Hoe leg ik je uit hoe belangrijk een Intensive is, als je niet weet wat het je oplevert? Een programma bij mij volgen en je leven is weer de moeite waard? Een aantal dagdelen met mij en elke vorm van rouw door verlies van baan, relatie of geliefde kan ik zelf aan? Moeilijk te geloven. Moeilijk te verkopen.
Toch zijn mijn klanten het levende bewijs van het succes ervan. Ze leven het leven dat ze willen leven. Ze materialiseren wat ze willen materialiseren. Voorbij de angst. Voorbij de boosheid. Voorbij het ongemak. Met hun eigen zelfoprichtend vermogen.

Drieluik

Drie van mijn klanten maakten een drieluik. Over hun proces tijdens en na De Intensive. Met trots hebben ze kortgeleden hun kunstwerk in mijn kantoor aan genodigden gepresenteerd. We kregen allemaal een inkijkje.

“Mijn naam is Wilma van Elewout-Pauptit. Samen met mijn man Wilfred en Anneke, cursiste in ons Atelier Elewout, schilderden we dit drieluik tijdens en na het Intensive programma De Kunst van Veranderen. Het scheppen ervan heeft ook ons veranderingsproces ondersteund. Het brein hebben we over de drie doeken geschilderd omdat het brein de basis is van al onze gedachten en ons handelen.

Op het eerste deel

zie je de gewortelde mens. In een veranderproces moeten wij ons eerst losmaken van onze diepgewortelde principes en overtuigingen. Dit losmaken stuit op verzet. Binnen de armen van de vrouw zie je een vuist van verzet. Zij kijkt niet vrolijk. Het leven drukt op haar. Zij staat aan het begin van De Verandering. De vuist beeldt ook kracht uit. Veranderen nodig? Kom maar op!

 

Op het tweede deel

hebben we Het Proces van Veranderen uitgebeeld. Als mens worden we geleid door het oerbrein, het zoogdierenbrein en het ontwikkelde brein, de cortex. Bovenin zie je het Alziend Oog, de innerlijke blik naar onszelf. Kijk naar jezelf en hoe je denkt en handelt. Besef dat je deel uitmaakt van een groter geheel, de kracht van de Kosmos.

Op het derde en laatste deel

zie je de mens Hans Pronk, staand op een geaard hart, in een lemniscaat, een wiskundig symbool voor oneindigheid. In deze vorm begint EN eindigt alles bij jezelf. De mens is veranderd, dat heeft hij bereikt. Hij denkt en handelt vanuit het hart. Liefde is het uitgangspunt van alles.

Wat het programma bij mij teweegbracht?

Ik ben nu 45 jaar. Mijn ouders zijn nog in leven. De relatie met hen is zeer gecompliceerd. Op mijn 18e verliet ik het ouderlijk huis. Ik vertrok naar Brabant, waar ik ging samenwonen met mijn vriend. Vanaf de kant van mijn ouders werd het oorverdovend stil. In de afgelopen pakweg 25 jaar ben ik naarstig op zoek gegaan naar hun aandacht. De aandacht bleef uit. Als er contact was, kwam het initiatief van mijn kant. Aandacht krijgen is in mijn leven een sleutelbegrip.

Na de Intensive

ziet mijn wereld er anders uit: Het antwoord op de vraag waarom mijn ouders zich gedragen zoals ze doen, biedt geen soelaas. Denken voor een ander lost niets op. Ik kan zelf de wereld kiezen waarin ik leef. Ik omring mij met mensen die geïnteresseerd zijn in mijn doen en laten. Mijn familie heb ik, mijn vrienden kies ik. Ik draag zelf de verantwoordelijkheid voor mijn geluk. Juist door geen verwachtingen meer richting mijn ouders te hebben, is het contact verbeterd. Nu ik niet meer denk in termen van schuld, is de boosheid richting mijn ouders verdwenen. Ik mag zijn wie ik ben.”

Nu ben ik benieuwd welk leven jij met trots zou willen presenteren? Waar sta je nu en waar zou jij willen staan met jouw zelfoprichtend vermogen, na de Intensive? En waar zou je die Intensive willen beleven? In Nederland of in Zuid-Spanje? Schrijf het me in een persoonlijk bericht aan hans@ceofluisteraar.com. Het kan zomaar het begin van jouw zelfoprichtende proces zijn.

Over de schrijver

Zelfoprichtend vermogen compassievol terugbrengen in je leven, dat is wat ik doe.

Opgegroeid in een generatie van zeevarenden, heeft de zee en met name de horizon een grote aantrekkingskracht op mij. Ik zie mezelf als waarnemer, ik houd van de natuur, het zintuiglijk genieten van de goede dingen des levens. De liefde in mijn leven is Jacqueline, haar twee kinderen Yannick en Aimée heb ik ook in mijn hart gesloten.

In mijn leven heb ik veel gelezen en veel kennis opgedaan van het brein en gedrag van de mens. Sinds 1996 ben ik zelfstandig ondernemer in Fantavisie en heb ik gewerkt als senior project manager en warmhearted life coach om me inmiddels te specialiseren om mensen zoals jij, die een groot verschil kunnen maken in onze wereld, hun zelfoprichtend vermgoen weer te laten spreken. Ik ben CEO fluisteraar. Dat ben ik echt.

Reactie plaatsen